Terör örgütleri Irak'ta buluştu: İran'a karşı birlikteliği görüştü

İran’daki şiddet gösterilerinde öncü rol oynayan İKDP, Komele ve PAK terör örgütlerinin sözde liderleri Irak’ın kuzeyinde dikkat çeken bir toplantı yaptı. ABD destekli terör örgütlerinin kadroları, İran hükümetine karşı eylemleri güçlendirmeyi görüştü.

ABD destekli terör örgütlerinin, İran’daki şiddet eylemlerini güçlendirmek üzere Çarşamba günü bir toplantı yaptığı öğrenildi.

Irak’ın kuzeyinde Kürdistan Özgürlük Partisi PAK’ın karargâhında yapılan toplantıya İran Kürdistan Demokrat Partisi İKDP ve İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu Komele’nin sözde liderleri katıldı.

PAK Genel Başkanı Hüseyin Yazdanpanah’ın ev sahipliği yaptığı son görüşmede İran’daki eylemlerin durumu masaya yatırıldı. PAK, İKDP ve Komele arasındaki iş birliğini daha da geliştirme kararı alan sözde liderler, İran’daki şiddet gösterilerinde hangi adımları atabileceklerini ele aldı. Aynı zamanda altında birleşmek için çatı örgüt oluşturma fikrini tartıştılar.

Görüşmeye dair terör örgütlerinin sitesinden yapılan açıklamada, İran’ı bölme faaliyetleri “Kürdistan’ın kurtuluş mücadelesi” olarak nitelendirildi. Açıklamada isim vermeden, kendilerinin dışında İran’a karşı hareket eden PJAK gibi terör örgütlerine de birlik çağrısı yaptılar.

Daha önce de CIA yetkililerinin bu örgütleri ayrı ayrı ziyaret ederek İran’daki olaylarda daha aktif rol oynamalarını istediği ortaya çıkmıştı. Ardından da İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu grupların Irak’ın kuzeyinde bulunan karargâhlarına yönelik füze ve dronlarla operasyonlar düzenlemişti. Bu operasyonlarda çok sayıda eğitim karargâhının yanı sıra silah deposu ve sığınak imha edilmişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# iran # İKDP # Komele # Komele ve İran Kürdistan Demokrat Partisi # pjak # İran Devrim Muhafızları Ordusu # ırak