Varank:''Terör örgütleriyle yürümezseniz savunma ihtiyaçlarımız azalır''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye tepki geldi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, “savunma sanayisine daha az yatırım yapılması gerektiğine” yönelik sözlerine yanıt verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Varank, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, “savunma sanayisine daha az yatırım yapılması gerektiğine” yönelik sözlerine yanıt verdi:

- Kilis'e, Gaziantep'e roketler düşerken 'Savunma sanayisine daha az yatırım yapın.' demek absürtlükten başka bir şey değildir.

 Mustafa Varank, şu anda sağlık teknolojileri, yapay zeka ve savunma sanayisine yatırım yaptıklarını dile getirdi. Varank, “Siz o terör örgütleriyle yan yana yürümeyi bırakın, bakın o zaman biz nasıl savunma sanayii ihtiyaçlarımızı azaltıyoruz” dedi:

- Birileri sınırlarımızdaki teröristleri desteklemediği zaman, İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan terör örgütünü iklim örgütü gibi göstermediğiniz zaman, partili arkadaşlarınız dağdaki teröristlerle aile bağları fotoğrafları çektirmediği zaman savunma sanayisine ihtiyacımız azalır.

 Bakan Varank, muhalefet milletvekillerinden bazılarının, "Şimdi uzaya gitmenin zamanı mı? Bu alanlara niye yatırım yapıyorsunuz” şeklinde eleştiriler geldiğini de aktardı. Aynı partiden iki milletvekilinin, uzay çalışmalarına yönelik farklı fikirlere sahip olduğunu belirtti.

Sanayi yatırımlarına yönelik yapılan çalışmalara değinen Varank'ın, "dünyada devletlerin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı" sözleriyse dikkat çekti:

- Bir kere partiler fabrika kuramaz, partiler ticaret yapamaz. Ayrıca, “Şu kadar senede bir çimento fabrikası mı kurmuş” dedi. Türkiye'de şu anda çimento kapasitesini biliyor musunuz? Bu saatten sonra çimento fabrikasının kurulmasını istemek, açıkçası sanayiden haberdar olmamak demektir.
# mustafa varank # garo paylan # hdp