Ankara'da özel halk otobüsleri kontak kapattı

Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifine bağlı özel toplu taşıma araçları kontak kapatmak zorunda kaldı. Otobüsçüler, artan benzin fiyatları nedeniyle bir gün çalışamadı. Ankara'da hem otobüsçüler hem halk mağdur oldu.

Özel halk otobüsleri artan mazot maliyetleri nedeniyle trafiğe çıkamadı.

Akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle zorluk çeken özel halk otobüsü şoförleri Ankara'da çok sayıda eyleme imza atmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde günlerce eylem yapılmasının ardından otobüs biletlerine bir miktar zam yapılmıştı. Ancak gelen zamlar vatandaşı mağdur ederken otobüs esnafına da çözüm olmadı.

Artan akaryakıt maliyetleri karşısında özel halk otobüsü şoförleri 17 Aralık'ta kontak kapatmak zorunda kaldı. Benzin alamayan otobüs esnafı trafiğe çıkamadı. Bu durum vatandaşı da mağdur etti.

Şoförlere destek ve çözüm önerisi Vatan Partisi'nden gelmişti. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, konuyla ilgili 10 Mart 2022 tarihinde bir açıklama yaptı. Özel ulaşım sistemine kamucu öneriler sunan Tokgöz,ulaşım ve enerji güvenliği için komşularla iş birliğini vurguladı.

# Ankara # Ankara Büyükşehir Belediyesi # vatan partisi # deniz tokgöz