CHP'den Fincancı'ya destek: ''Kimyasal silah yalanı fikir özgürlüğü''

Türk Ordusunun kimyasal silah kullandığını iftirasını atan, PKK'nın yalanlarını yayan ve Türkiye'ye uluslararası müdahale çağrısı yapan Şebnem Korur Fincancı'ya 6'lı masa partileri ve HDP sahip çıktı. CHP, Deva Partisi ve HDP Fincancı'nın gözaltına alınmasına karşı açıklama yaptı.

Kimyasal silah yalanını ortaya atarak Türkiye'ye uluslararası müdahale çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilk destekler CHP, Deva Partisi ve PKK'nın yasal uzantısı HDP'den geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Türk Tabipleri Başkanı Fincancı’nın kimyasal silah yalanına “ifade özgürlüğü” dedi, gözaltına tepki gösterdi:

- Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB’ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!

 CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da "TTB, Türkiye'nin saygın bir kurumudur. Elbette fikrine başvurulabilir ama bir gözaltı yönteminin doğru olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz" dedi..

6'lı masanın diğer üyesi Deva Partisi'nin genel başkanı Ali Babacan ise kimyasal silah yalanını "fikir özgürlüğü" kampsamında ele aldı, hükümetin yargı sopasını kullandığını söyledi:

- Türkiye’nin itibarı Şebnem Korur Fincancı’nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız. Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil.

 Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Fincancı serbest bırakılmalıdır” dedi.

PKK'nın yasal uzantısı HDP de Şebnem Korur Fincancı'ya sahip çıktı. Çiçeği burnunda İzmir Barosu yönetimi de Fincancı için destek mesajı yayımladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da gözaltı kararının kabul edilemez ve hukuksuz olduğunu savundu.

# deva partisi # chp # orhan sarıbal # türk mühendis ve mimar odaları birliği # Şebnem Korur Fincancı # Mustafa Yeneroğlu # ali babacan