Cumhuriyetçi Hekimler:"Türk isminin çıkarılması kabul edilemez"

MHP, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah iftirasının ardından Meclis'e bir kanun teklifi sundu. Teklifle Türk Tabipleri Birliği'nden “Türk” ifadesi çıkarılacak. Birliğe üyelik zorunlu olmayacak. Teklife Cumhuriyetçi Hekimler Birliği'nden ise tepki geldi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddiasını dile getirmesi üzerine tartışma başlamış MHP lideri Devlet Bahçeli de Türk Tabipleri Birliği'ndeki "Türk" ifadesinin çıkarılması gerektiğini ifade etmişti.

Başlatılan soruşturma sonrasında TTB Başkanı Fincancı da terör propagandası yapmak suçuyla önce gözaltına almış ardından da tutuklanmıştı.

Yaşananların ardından MHP, Türk Tabipleri Birliği ile ilgili kanun teklifi hazırlayarak Meclis'e sundu. MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın imzasıyla sunulan teklifle Türk Tabipleri Birliği'nden “Türk” ifadesi çıkarılacak.

Teklifle hekimlerin birliğe üye olmaları da zorunlu olmaktan çıkarılacak.

Devletin güvenliğine ve Anayasal düzene karşı suç işleyenler, terör suçlarından mahkûm olanlar ve KHK ile ihraç edilenlerin birlik üyeliğine ve birliğin organlarındaki görevlerine son verilecek. Bu kişilerin yerlerine yenileri seçilecek.

Düzenlemeye Cumhuriyetçi Hekimler Birliği'nden ise tepki geldi. Cumhuriyetçi Hekimler 2'nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, TTB'den "Türk" isminin çıkarılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı:

- Türk isminin çıkarılması kabul edilemez. MHP'den beklenen suç işleyen TTB yöneticilerine hukukun gereğinin yerine getirilmesini sağlamak ve Türk hekimlerine güvenmeye devam etmektir. Pire için yorgan yakılmaz. Vazgeçin bu yanlış tutumdan.
# Cumhuriyetçi Hekimler Birliği # hekim # türk tabipler birliği # Şebnem Korur Fincancı # mhp