İzmir Belediyesi eski şefi PKK kuryesi çıktı

Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde şef olarak görev yapan PKK'nın mali ekibinde yer aldığı öne sürülen Mustafa Demir hakkında dava açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamında fotoğrafı olan Mustafa Demir, PKK’nın çatı örgütü KCK’nın Türkiye Maliyesinde görevli olduğu gerekçesiyle yargılanacak. Demir’in, 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıla kadar hapsi istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demir'in PKK/KCK silahlı terör örgütünün 'ekonomik alan merkezi' içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit etti. Soruşturmada Mustafa Demir, PKK’lı Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer aldığı belirlendi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde özel kalem müdür olarak görev yapan Mustafa Demir'in bir dönem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğünde tekniker şef olarak çalıştı. 2019 yılında Belediye Başkanı Tunç Soyer'le verdiği poz da dikkat çekti.

Demir'in PKK mali alan yapılanması içerisinde kurye olarak uzan yıllar faaliyet yürüttüğü iddia edildi. Ayrıca Mustafa Demir’in suçları arasında PKK’lı kuryelere araç, sahte kimlik, sahte pasaport temin etmek yer aldı.

# Tunç Soyer # mustafa demir # pkk