İzmir'de Tunç Soyer'in ''Halkın Bakkalı'' yürüyemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük beklentilerle kurduğu ”Halkın Bakkalı” kepengi erken indirdi. Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” sloganıyla reklamını yaptığı 6 bakkalın 6'sı da kapattı. Amaç gelir seviyesi düşük halka güvenli ürünleri ulaştırmaktı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 yıl önce bu sözlerle açtı "Halkın Bakkalı"nı. Bugün ise bütün bakkalların kepengi indi.

“Başka Bir Tarım Mümkün” sloganıyla çıkılan yolda Tunç Soyer'in gözde projesinde kötü son yaşandı. Belediye Şirketi Grand Plaza yönetimindeki Halkın Bakkalı marketleri özellikle dar gelirli grupların bulunduğu mahallelere kuruldu. Satılan ürünler Kooperatiflerden alınan doğal ürünler olması nedeniyle piyasanın üzerinde etiketler belirlendi.

Belediyenin bakkalı piyasa fiyatlarının üzerinde ürün satınca iş ancak 2 yıl devam edebildi. Yoksul mahallelerdeki bakkallara vatandaşın ilgisi beklendiği gibi olmadı.

Grand Plaza şirketi, Halkın Bakkalı'nın Gültepe, Özkanlar, Kemeraltı, Girne, Buca ve Erzene Şubesi ile bir gezici şubesini kapattığını açıkladı. Online satış mağazası da sipariş kabul etmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Halkın Bakkalının son durumuna dair açıklama yapılmadı. Belediye şirketi İZTARIM yetkilileri, işletmeyi devralarak ismini “İzmirli” olarak değiştireceğini belirtti.

Merkez şubelerde market düzeni korunup mahallelere kurulan bakkalların da “Halkın Kasabı” adıyla hizmet vermeye devam edeceği açıklandı.

# İzmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # izmir # Tunç Soyer