Meclis'te kadın istihamı konuşuldu: ''Kadınlar daha cesur olmalı''

Meclis Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Meclis’te Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi alt komisyonu toplandı. Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki alt komisyonda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Muhammed Adak konuşma yaptı.

”KADINLAR DAHA CESUR OLMALI''

Adak, kadınların kooperatifleşme konusunda daha cesur olmaları gerektiğini vurguladı.

- Kadınların kooperatifleşme konusunda cesur olmadıklarını, özellikle güven konusunda titiz davrandıklarını gördük. Bu alanda biraz daha cesur olabilirlerse daha fazla kaynaktan istifade etmeleri mümkün. Çeşitli illerde 5 kadın kooperatifi projesine 6 milyon lira hibe verdik.

 Komisyonda, Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanvekili Ebru Fisün Aydın ise “Türkiye İçin Komşu Anne Model Sistemi” isimli önerisini sundu. Aydın, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya ve ABD gibi ülkelerde uygulanan "Komşu anne sistemi”ni anlattı.

Aydın, Bu sistemle eğitimli bakıcıların, belirli ücret karşılığında evinde birden fazla çocuğa aynı anda baktığını aktardı. Türkiye'de de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının denetimi ve koordinesinde hayata geçirilebilecek benzer uygulama ile kadınların istihdamının desteklenebileceğini söyledi.

# kadın istihdamı