MİT'in FETÖ operasyonlarında 100'den fazla FETÖ mensubunun iadesi yapıldı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların 2023 yılı bütçesi ele alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MİT’in FETÖ operasyonları kapsamında da 100’den fazla FETÖ mensubunun iadesinin yapıldığını belirtti.

Bütçe maratonu komisyonda tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile 14 ülkeye ait yatırım projelerinin istihdam sağlandığını kaydetti. Oktay, Türkiye’nin savunma sanayi alanında ihracatçı konuma geldiğini de söyledi.

Ofisin 2022 yılı ödeneği 101 milyon 430 bin lira olup, 2023 yılı bütçesi için 172 milyon 431 bin lira ödenek tahsisi öngörülmüştür.

Son bütçe Cumhurbaşkanlığı'nın oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay milletvekillerine sunum yaptı. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 2022 yılı ödeneğine göre yüzde 62,4 artışla 6 milyar 637 milyon lira olarak öngörüldü.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile 14 ülkeye ait yatırım projelerinin istihdam sağlandığını kaydetti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yürütülen yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri çerçevesinde; 2021 yılında toplam değeri 1 milyar 68 milyon dolar olan 31 yatırım projesi faaliyete geçmiştir. Bu projelerin 24’ü sıfırdan yatırım, 5’i genişleme yatırımı ve 2’si satın alma-birleşme olup, başta Çin, Japonya, Almanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 14 ülkeye aittir. Bu projeler sayesinde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanmıştır.

Oktay, Türkiye’nin savunma sanayi alanında ihracatçı konuma geldiğini de söyledi.

2002’de savunma sanayii sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösterirken, bugün bu sayı 2000’i aşmış, savunma sanayi kümelenmeleri ile kendi özgün ürünlerini geliştiren büyük bir ekosisteme dönüşmüştür.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, FETÖ mensubu kişilerin iadesiyle ilgili de son rakamları paylaştı. Oktay, 100'den fazla örgüt mensubunun iadesinin yapıldığını söyledi.

PKK/KCK’nın yönetici kadrosuna yönelik sistemli bir şekilde nokta operasyonlara ağırlık veren MİT, Suriye ve Irak’ta örgüt lider kadrolarını etkisiz kılmaktadır. FETÖ mensuplarının ülkemize iadesini sağlayarak örgütle mücadeleyi uluslararası boyutta sürdürmektedir. Teşkilat, yürüttüğü istihbarat diplomasisi faaliyetleriyle, çeşitli ülkelerden 100’den fazla FETÖ mensubu teröristin ülkemize iadesini de sağlamıştır.

Diğer yandan bütçe maratonu 5 Aralık'ta Genel Kurul'da başlayacak. Müzakereler 8 turda ele alınacak.

6 Aralık Salı günü Meclis, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi ele alınacak. 7 Aralık'ta Enerji, Ticaret ve Çevre Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek. 8 Aralık Perşembe günü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi Genel Kurul'da değerlendirilecek.

9 Aralık'ta Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı bütçesi olacak. 10 Aralık Cuma günü de Sağlık, Aile ve İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülecek.

Meclisin bütçe maratonu, 16 Aralık Cuma günü, bütçenin tümü üzerinde yapılacak konuşmalarla ve oylamayla tamamlanacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# MİT # MİT FETÖ operasyon # tbmm bütçe görüşmesi # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay