Şeker vaadiyle dolandırılan Adanalı arıcılardan Vatan Partisine teşekkür ziyareti

Türkiye’nin dört bir yanında ucuz şeker vaadiyle dolandırılan arıcılara, Vatan Partisi sahip çıkıyor. Son olarak Adanalı Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu mağdurları, Vatan Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti.

Arıcılar dolandırıldı. Vatan Partisi sahip çıktı.

Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu (TAHAP) ile şeker için anlaşan ve Mart ayında peşin para veren üreticiler şeker ve paralarını alamayınca Vatan Partisi’nden yardım istedi.

Şubat ayında 50 kiloluk şeker torbasını 400 liraya almak isteyen üretici, binlerce ton şeker için TAHAP’a para yatırdı. Üretici anlaşılan tarihte şekeri alamayınca, mağdur oldu.

Arı kolonilerinin gelişim ve çoğalım döneminde üretici, şeker veremediği için kovanlarının yüzde 50’sini kaybetti.

Parasını da alamayan Yüreğirli üreticiler savcılığa başvurmaya karar verdi. Bunun üzerine TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun üreticilere “Diğer üreticilere haber vermeyin, savcılığa gitmezseniz yarın sizin şekerlerinizi hemen göndereceğim.” dediği öğrenildi. Üretici Ömer Yeşil olayın ayrıntılarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Bu sene arı sayısının azalması birçok farklı sektörü de olumsuz etkiledi. Önümüzdeki yıl da, tarımda ciddi kayıplar olacağı öngörülüyor.

TAHAP Yüreğir Şube Başkanı Şahin Özmetin, olayın en büyük mağdurlarından. Özmetin, bahar dönemini geçirmek için Adana’ya gelen gezginci arıcıların şeker parasını ödemek için kendi evini satmak zorunda kaldı.

Mağdur arıcılar, TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun paralarını isteyen üreticilere, “Terörist ve FETÖ’cü bunlar.” demesine tepki gösterdi.

Ekonomik sorunların çözümünün, üretimdeki sorunları ortadan kaldırmakta olduğunu kaydeden Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven’in hedefinde, TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu vardı.

TAHAP yüzünden yüz binlerce lira zarar eden Üretici Abdurrahman Alpaydın da, üreticiye sahip çıkan tek siyasi partinin, Vatan Partisi olduğunu ifade etti.

# Vatan Partisi Adana İl Başkanı # Ahmet Suseven # Tahap # TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu # vatan partisi # üretici # arıcılık