TTK yöneticisi'nden Mecliste Amasra sunumu

Bartın'da yaşanan maden patlamasının ardından Meclis'te kurulan araştırma komisyonu toplandı. Toplantıda Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, bilgilendirme yaptı.

Bartın'ın meydana gelen maden patlamasının tüm yönleriyle araştırılması için kurulan komisyonu, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız başkanlığında toplandı.

Yıldız, konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için çalıştıklarını, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini dinlediklerini söyledi. Komisyonda, Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz sunum yaptı.

Kiraz, maden ocağındaki ana aspiratörün 1978'de kurulduğunu ve 11 bin metreküp/dakika kapasitesi olduğunu kaydetti. Mevzuata göre aspiratörün çift yönlü çalışması gerektiğini anlatan Kiraz, "Aspiratörün kapasitesi yetersiz değil ama mevzuat çift yönlü çalışmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni aspiratör için ihale yapıldığını ancak sürecin pandemiye denk geldiğini ifade eden Kiraz, "Ancak böyle bir aspiratör olsaydı bile kazaya etkisi olmazdı" dedi.

TTK yetkililerinin yanı sıra komisyona üniversitelerin yaptığı araştırmalar da sunulacak.

# türkiye taşkömürü kurumu # maden kazası # maden ocağı # Bartın # Amasra