Tümtürk Perinçek'e tazminata mahkum oldu

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye’deki sözcülerinden Seyit Tümtürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e hakaret davasında 8 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Davaya Tümtürk katılmazken avukatı da herhangi bir mazeret bildirmeden gitmedi.

Türkiye ve Çin ilişkilerini hedef alan sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye'deki elebaşı Seyit Tümtürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e hakaret davasında 8 bin lira para cezasına çarptırıldı.

6 Aralık’ta ikinci celsesi görülen davaya Tümtürk katılmazken avukatı da herhangi bir mazeret bildirmeden gitmedi.

"8 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNATA ÇARPTIRILDI"

İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada hakim, Tümtürk'ün Perinçek'e 8 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi:

- Üç ayrı hakareti ve bunların cezalarının kesinleşmesinden sonra toplamda 60 bin TL tazminat istedik. Mahkeme nihayetinde karar verdi. 6 Aralık 2022 günü verdiği kararda, üç olay için 8 bin lira manevi tazminatın Seyit Tümtürk tarafından ödenmesini kararlaştırdı.

"HAKARETLER TİTİZLİKLE İNCELENİYOR VE TAKİP EDİLİYOR"

Perinçek’in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, Perinçek'e ve Vatan Partisi'ne yönelik düşmanca tavırlara tepkisiz kalmayacaklarını vurguladı:

- Partimize ve genel başkanımıza yönelik hakaretler titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir. Bunların ceza mahkemelerinde ceza almaları hukuk mahkemelerinde tazminata mahkum edilmeleri büromuzca sağlanmaktadır. Partimizin düşmanlarının bunu dikkate aldığını biliyoruz. Bilinmeli ki bu tür davranışlar tepkisiz kalmıyor, kalmayacak. Partimizin ve genel başkanımızın hukuku sonuna kadar savunulacaktır.

Tümtürk, 2 Aralık 2018, 17 Şubat 2019 ve 25 Aralık 2020 tarihinde Vatan Partisi Lideri Perinçek’e yönelik, sosyal medya hesabından hakarette bulunmuş, Perinçek’in ev adresini açıkça sosyal medyadan paylaşarak hedef göstermişti.

Yine Perinçek'e sosyal medya hesabından Perinçek'e hakaret eden Sur Eski Belediye Başkanı Cemal Toptancı'ya da 3 bin 780 lira adli para cezası verildi.

# Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçıları # Doğu Türkistan # Seyit Tümtürk # vatan partisi # Doğu Perinçek