Türkiye Gençlik Birliği "Gençlerin Oyu Buraya" kampanyasını başlattı

2023 Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerine aylar kala gözler seçmen kitlesinin büyük çoğunluğu olan gençlere çevrildi. Gençler "Ülkemiz ve geleceğimiz için sorumluluk almaya hazırız” dediler ve genclerinoyu.com platformunu oluşturdular.

2023 seçimleri geldi çattı. 6.5 milyon gencin ilk defa oy kullanacağı seçimde siyasilerin odak noktası oy kullanacak 15 Milyon genç oldu. Türkiye Gençlik Birliği, gençliği hedef alan siyasilere dur dedi ve ise genclerinoyu.com platformunu oluşturarak gençliğin gerçek taleplerini dile getirdi.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin , “Biz gençleri "kariyer avcısı", "ülkeden kaçma meraklısı" olarak görenler yanılıyorlar” dedi.

Sistem partileri işsizlikle boğuşan gençliği, Batı’dan fonlanma vaatleriyle oyalamaya çalışılırken gençlikten o söylemlere de cevap geldi.

Gençler, barınma ve geri ödemeli kredi konusunda da taleplerini sıraladı.


Gençler uyuşturucu bataklığına kurban giden yüzlerce genci de hatırlatarak oyumuz “Türk gençliğini uyuşturucu bataklığına düşürmeyeceğiz diyenlere” dedi.

Kültürel yozlaşmanın da hedefinde olan gençler “oyumuz milli kültürü ayağa kaldıracağız diyenlere” dedi.

Niteliksiz üniversitelerin doğurduğu sonuçlara karşı da dur diyen gençler “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarına göre seferber olan üniversiteler istiyoruz” dedi.

Gençler siyasilere seslendi ve “oyumuz Türkiye’yi tehdit edenlere boyun eğmeyenlere” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# türkiye gençlik birliği # 2023 seçimleri