Vatan Partisi gündeme getirmişti: Hakkari Valiliği'nden terör vurgunu açıklaması

Vatan Partisi'nin gündeme getirdiği Hakkari'ye bağlı köylerde terör bağlantılı bir grubun, sahte belgelerle devleti dolandırdığı iddialarına Valilik'ten açıklama geldi.

Hakkari Valiliği köylerde terör bağlantılı bir grubun, sahte belgelerle devleti dolandırdığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Vatan Partisi'nin gündeme getirdiği olayda PKK’ya bağlı olduğu öne sürülen bir grubun, Hakkari’de devleti sahte dosyalar üzerinden dolandırarak milyonlarca lirayı PKK’ya aktardığı iddia edilmişti. Yerel kaynaklar, grubun, çok sayıda insanı aracı yaparak şebeke kurduğunu aktarmıştı.

"SORUŞTURMALAR DEVAM ETMEKTEDİR''

İddialarla ilgili olarak, daha önce Hakkari Valiliği ve Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata başlandığı, soruşturmaların devam ettiği belirtildi:

- Aksu köyü Güngören mezrasında tarım arazisi olarak gösterilip terör ile bağlantılı olduğu öne sürülen bir grubun “terör mağduru tazminatı” adı altında para alarak devleti dolandırdığı yönündeki iddialarla ilgili olarak, daha önce Hakkari Valiliği tarafından idari tahkikata, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata başlanılmış olup, soruşturmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
# Hakkari # pkk