Vatan Partisi'nden AYM'ye uyarı: "Teröre tahsis edilen paralar kesilmeli, HDP kapatılmalıdır"

Vatan Partisi, Anayasa Mahkemesi önünde nöbetini sürdürüyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, ikinci İstiklal Savaşı koşullarında AYM’nin görevini yapması gerektiğini vurguladı.

6 Ocak Cuma günü, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin hesaplarına bloke konulması talebini görüşecek. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasını isteyen Vatan Partisi, AYM'ye bir kez daha çağrı yaptı.

Anayasa Mahkemesi bizim İstiklal Mahkemelerimiz gibi olmalıdır. FETÖ’yü ve PKK/HDP vekillerini cezalandıran bu yargımızın kararlı tavrını Anayasa Mahkemesi, HDP’yi kapatarak taçlandırmalıdır.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, ikinci İstiklal Savaşı koşullarında AYM’nin görevini yapması gerektiğini vurguladı:

-  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir Şahin, Türk Cumhuriyeti yargıcının sarsılmaz karakterini bir kez daha tarihe kaydetmiştir. Bu şer yuvasının kapatılmasını AYM’den talep etmiştir. Şimdi aynı kahramanlığı, Anayasa Mahkemesi’ndeki yargıçlarımızdan bekliyoruz.

Ethem Sancak, Vatan Partisi’nin AYM’den beklentisini de duyurdu. HDP kapatılana kadar Vatan Partisi’nin nöbete devam edeceğini vurguladı:

- Bugün AYM’den vermesini beklediğimiz, teröre tahsis edilen paraların derhal kesilmesi ve HDP’nin kapatılmasıdır. Bu iki kararı, ülke ve millet mefaatleri açısından derhal almalıdır. Milletimiz bu kararları beklemektedir. Paranın kaynağını kesin ve bu melanet yuvasını kapatın. Vatan Partisi olarak HDP kapatılana kadar nöbet eylemlerine devam edeceğiz

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sancak, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki HDP’ye oy vermiş olan vatandaşlara ve gençlere de seslendi:

- HDP ve PKK elinize Amerikan İsrail silahlarını tutuşturdu ve ülkemizi bölerek bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini yıkmayı hedef aldı. Bu silahları atınız. Devletinize ve ana kucağınıza dönünüz, bin yıllık devletinize ve atalarınızdan miras kalan Türk-Kürt kardeşliğine sahip çıkınız.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vatan partisi # Anaysa Mahkemesi