Rusya Batı'yı uyardı

ABD ve Batı Rusya kışkırtıcılığını sürdürüyor. Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya ağır silah gönderilmesini öngören teklif onaylandı. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Batı’nın açık bir şekilde Kiev’e Rusya’ya saldırması çağrısı yaptığını belirtti. Ukrayna'da 63 ülkeden yaklaşık 7 bin paralı askerin olduğunu da duyurdu.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyonun 2. aşaması devam ediyor. Ancak bu süreçte ABD ve Batı yardım çağrısı üzerinden Rusya'ya karşı kışkırtıcılık yapıyor.

Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatı konusunda verilen önerge kabul edildi. Silah sevkiyatı NATO üyeleriyle yakın iş birliği içinde değerlendirilecek.

Önergeye "hayır" oyu kullanan Sol Hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti ile ana muhalefetteki Hrıstiyan Birlik partilerinin meclis gruplarının sunduğu teklif, 586 milletvekilinin lehte oyuyla kabul edildi. 100 milletvekili teklife ret oyu verirken 7 milletvekili de çekimser oy kullandı.

Teklifte "Sovyet ya da Rus yapımı silahların" "hızlıca kullanıma sokulabileceği" için gönderilmesine "özellikle" önem verilmesi isteniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise Batı’nın açık bir şekilde Kiev’e Rusya’ya saldırması çağrısı yaptığını belirtti.

Zaharova açıklmasında “Ukrayna’yı Rusya Federasyonu topraklarına saldırması için provoke etmek sert bir yanıta yol açar. Sabrımızın test edilmesini tavsiye etmiyoruz” dedi.

Zaharova, Ukrayna'da 63 ülkeden yaklaşık 7 bin paralı askerin olduğunu da duyurdu. Ayrıca, Ukrayna’da bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcilerinin Rusya yanlısı güçlerin konumlarına ilişkin bilgileri Batı ve Ukrayna istihbaratlarına aktardığını söyledi.

Öte yandan Vatan Partisi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 50'den fazla Fransız subayını Mariupol'de ölüme terk ettiğini duyurmuştu.

# abd # rusya # Ukrayna # silah # cumhurbaşkanı # meclis # almanya # batı # Vatan # rus # dışişleri bakanlığı # kiev