Avrupa'dan otellere talimat: "Rus turistleri almayın"

Avrupa’nın en büyük turizm şirketlerinden TUI Rusya’ya uygulanan yaptırımları gerekçe göstererek Türk otellerden Rus tur operatörlerinin rezervasyonlarını iptal etmelerini istedi. TUI’nin otellere gönderdiği talimat gibi mektuba, Antalyalı turizmciler tepki gösterdi.

Avrupa’nın en büyük turizm şirketlerinden TUI Türk turizimcilere Rusya baskısı yapıyor.

TUI, Rusya’ya uygulanan yaptırımları gerekçe gösterdi. Rus tur operatörlerinden müşterilerin alınmamasını, bu firmalar üzerinden yapılmış rezervasyonların da iptal edilmesini istedi.

Tantur Seyahat AŞ finans yöneticisi Cezmi Özkan imzasıyla otellere gönderilen yazıda, bu durumun 31 Mayıs’a kadar geçerli olduğu ifade ediliyor. Her ayın 20’sinde bir sonraki aya ait iptaller için bilgi verileceği de belirtiliyor.

TUI’nin otellere gönderdiği talimat gibi mektuba, Antalyaturizmciler tepki gösterdi. Turizmcilere göre bu müdahale, turizm acenteciliğinde dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi.

TUI’nin bu girişimlerini Türkiye'nin iç işlerine müdahale olarak nitelendiren turizmciler, TUI’nin, Almanya’da yükseltilmeye çalışılan Rusya karşıtı cephenin siyasi tetikçiliğini yaptığını söyledi. Turizmciler, TUI’nin tatilcilerine gidecekleri otellerde ‘Ruslar olmayacak’ propagandasını da ırkçılık olarak değerlendirdi.

Öte yandan talimat gönderilen bazı otelciler, yaptırıma uğrayan Rus firmaların gönderdiği müşterilerden doğan alacaklarının TUI’ nın Türkiyedeki temsilcisi Tantur tarafından ödenmediğini idda etti.

Merkezi Almanya’nın Hannover kentinde bulunan TUI’nin, sahibi olduğu kuruluşlar arasında oteller, seyahat acenteleri, uçak ve gemi şirketleri bulunuyor.

# türkiye # rusya # antalya # almanya # türk # avrupa # turizm # rus