Bakanlık çocuklar için devrede

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukları zararlı içeriklerden korumak için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır kullanılan ihbar hattına bugüne kadar 941 şikayet geldi. Şikayetlerin 61'i hakkında gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi.

Bakanlık, çocukları zararlı içeriklerden korumak için devrede.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, çocukları zararlı içeriklerden korumak için hayata geçirilen "Muzır İçeriklerle Mücadele" programı kapsamında çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, çocuk dostu uygulamaların desteklenmesi için başlatılan programla, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunun çalışmaları genişletildi.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana kullanımda olan ihbar hattına bugüne kadar 941 şikayet geldi. Değerlendirme sonucunda şikayetlerin 61'inin konuyla ilgili olduğu belirlendi ve bunlarla ilgili gerekli incelemeler yapıldı.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kuruluna iletilen şikayetler neticesinde, 4 kitap için "muzır" olduğu yönünde karar alındı. Söz konusu kitapların 18 yaş altına satılmamasına ve çocuklara açık yerlerde ifşa edilmemesine karar verildi. Diğer şikayetler ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yönlendirildi.

# Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı