İslam dışı alevilik projesine tepki büyüyor

Almanya ve Avusturya'nın "İslam dışı Alevilik" projesine karşı tepkiler sürüyor. İstanbul Alevi Derneği'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Rüştü Durna, projenin emperyalist bir oyun olduğunu söyledi. Durna, “Biz Aleviler Türkiye Cumhuriyetinin bekçileriyiz. Vatanımızı bölmek isteyen emperyalistlerin oyununa gelmeyeceğiz.” dedi.

Alevi kurumlarının Avusturya Devleti’ne ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’na tepkisi büyüyor.

Avrupa’da Alevileri Türk milletinden koparmak için devreye sokulan "İslâm dışı Alevilik" projesine Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden sonra Avusturya da katıldı. Avusturya Devleti, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun talebiyle Aleviliği İslâmiyet’in dışında ayrı bir inanç olarak tanıdı.

Alevikle bağdaşmayan bu tutum ve proje üzerine yüzlerce Alevi kurumu Almanya ve Avusturya'ya tepki gösterdi. O kurumlardan biri de İstanbul Alevi Derneği.. Derneğin kurucusu ve Onursal Başkanı Rüştü Durna, projenin emperyalist bir oyun olduğunu ifade etti:

- Biz Aleviler Türkiye Cumhuriyetinin bekçileriyiz. Vatanımızı bölmek isteyen emperyalistlerin oyununa gelmeyeceğiz. Bazı kendini bilmezler meydanı boş buldu 'Biz İslam dışıyız' demeye başladı. Hatta 'Hristiyanlığın içindeyiz' demeye başladılar.

Emperyalist oyuna gelmeyeceklerini ifade eden Rüştü Durna, Aleviliğin İslam'ın özü olduğunu belirtti:

- Alevilik İslam dışıdır diyenlere duyrulur: Bizler sizden, sizler bizden değilsiniz. Sizi bilmem, bizler için Aleviliğin tanımı şudur; İnancımız gereği bizler Allah’ı yaratıcı olarak bilen, Hz. Muhammed'in Allah’ın Peygamberi olduğunu kabul eden, Kuran-ı Kerim’in Allah’ın Kelamı olduğuna inanan, Ehlibeyti seven, Hz. Ali’nin, On İki İmamların gittiği yoldan giden, Hak Erenleri olan, Ahmet Yesevi’nin ve Hacı Beştaş-i Veli’nin ahkâmına uyan bir toplumuz.
# istanbul # türkiye # almanya # türk # avrupa # avusturya # Alevilik # İslam # Alevi