Atina'da ABD üslerine karşı eylem yapıldı

Yunanistan Parlamentosu, ABD ile imzalanan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşmasını onayladı. 300 sandalyeli mecliste 181 milletvekilinin "evet" oyu ile desteklediği anlaşmaya Yunanistan Komünist Partisi karşı çıktı. Başkent Atina'da eylem yapan gruplar, anlaşma ve ABD üslerine karşı sloganlar attı.

ABD ile imzalanan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması Yunan Parlamentosu’ndan geçti. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile muhalefetteki Değişim Hareketi Partisi anlaşmaya "evet" oyu verdi. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunanistan Komünist Partisi KKE ve Mera 25 Partileri ise “hayır” oyu kullandı.

SYRIZA’nın lideri Çipras, "Ülkemize güvenlik garantisi sağlanmaksızın, her şeyi veren bir anlaşma imzalıyorsunuz" diyerek iktidarı uyardı. Çipras, anlaşmanın son yıllarda Yunan dış politikasında yapılan en tehlikeli değişim olduğunu ifade etti.

300 sandalyeli mecliste 181 milletvekilinin "evet" oyu ile desteklediği anlaşmaya sokakta tepki vardı. Başta Yunanistan Komünist Partisi olmak üzere anlaşmaya karşı olan gruplar başkent Atina'da eylem yaptı. Anlaşmaya karşı çıkan gruplar ABD üslerinin karşı sloganlar attı.

Karşılıklı Savunma İş Birliği Anlaşması ile Yunan üsleri ABD askerlerine açıldı. Anlaşmanın yenilenme süresi de 5 yıla çıkarıldı.

# abd # yunanistan # güvenlik # meclis # işbirliği # eylem # demokrasi # Atina # savunma # son # çipras # Partisi # anlaşma # dış politika # üs # Komünist