Batı Alevilik üzerinden bölücülük peşinde

Batı piyonu bölücü çevreler, Alevi yurttaşlarımızı Türk Milleti ve İslam’dan koparma girişimlerinde vites yükseltti. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Özgür Turak, Avrupa’da hukuken tanındıktan sonra Ehlibeyt, Hz. Ali ve 12 İmam konularını tartışmaya açacaklarını söyledi.

Avusturya’daki " İslam dışı Alevilik" projesinin sözcüleri Ehlibeyt, Hz. Ali ve 12 imam konularını tartışmaya açacaklarını itiraf etti. Alevi yurttaşlarımızı, Türk Milletinden ve İslam’dan koparmaya çalışan Batı merkezli bölücü çevreler ağızlarındaki baklayı çıkardılar. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun toplantısında Hz. Ali’nin tartışmaya açılacağı ilan edildi.

Toplantı 12 Mayıs Perşembe akşamı Twitter’daki sohbet odasında yapıldı. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Özgür Turak, Avrupa’da Alevilerin İslam Yasası altında tanınmasını kabul etmediklerini söyledi. Turak, “Ali kültüne rağmen Aleviliğin kendine özgü bir inanç olduğunu” savundu.

Toplantıda bir dinleyicinin “Kureyş aşiretinin peşinden gidiliyor, İslam güzellemesi yapılıyor” değerlendirmesi üzerine Turak, “Alevi ritüellerinin başında gelen çerağ yakma ritüeli zaten İslamiyet’e karşı apayrı bir din olduğunu göstermektedir” dedi. Önceliğin Aleviliğin ayrı bir din olarak tanınması olduğunu, inanç tartışmasının sonraki iş olduğunu vurgulayan Turak, “Aleviliğin içindeki Ali kültünün ne olduğunu, Ehlibeyt’in ne olduğunu, 12 İmamların ve diğer 7 ulu ozanın bunların hepsinin konuşulması lazım” ifadelerini kullandı.

Toplantıda HDP Alevi Masası Sorumlularından Turgut Öker de konuştu. Öker, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Kerbela’da Hz. Muhammed’in torunu ve Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’i ve taraftarlarını öldüren Emevi Sultanı Yezit’le bir tuttu.
Toplantıya katılan konuşmacılar, uzun uzun Aleviliğin İslam’ın dışında ayrı bir din olduğu, İslam maskesinin çıkarılması gerektiği fikirlerini işledi. 

# erdoğan # hdp # cumhurbaşkanı # türk # avrupa # batı # yurttaş # Alevilik # İslam # bölücü # Mayıs # aleviler # Alevi # piyon # 12 imam