İsveç PKK'ya binlerce füze verdi

PKK’nın “güvenli liman” olarak gördüğü İsveç, terör örgütünün tanksavar füze tedarikçiliğini de yapıyor. Çok sayıda Mehmetçiğimiz İsveç’in, PKK ve YPG’ye verdiği AT-4 tanksavar füzeleri ile şehit oldu. Şehit aileleri de İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin reddedilmesini istedi.

İsveç, PKK/YPG için binlerce adet tanksavar füzesi verdi. Sınırın ötesinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda askerimiz İsveç silahlarıyla şehit oldu.

İsveç, bölücü terör örgütünün Avrupa’daki güvenli limanı olarak biliniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da İsveç’in PKK’ya ev sahipliği nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıkıyor. İsveç, aynı zamanda PKK ve YPG’nin silah tedarikçisi konumunda. İsveç’in ABD ile birlikte geliştirdiği zırh delici AT-4 tanksavar füzesinden binlerce adet terör örgütü PKK/YPG’ye gönderildi. Omuzdan atılabilen bu füze ile Suriye, Irak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda Mehmetçik şehit oldu.

Türkiye’nin diplomatik tepkilerine karşın İsveç, sürekli DEAŞ’ı bahanesine sığındı. Oysa İsveç’in terör örgütlerine verdiği AT-4 tanksavar füzelerinin onlarcası Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki PKK sığınaklarına ele geçirildi.

Son olarak Irak'ın Kuzeyinde devam eden "Pençe-Kilit" operasyonunda pusu kuran teröristler, askeri konvoya İsveç malı AT-4 tanksavar füzeleriyle saldırdı. Piyade sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz ile Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı şehit oldu.

Oğlu İsveç menşei müze ile şehit olan baba Emin Canlı, İsveç’in NATO üyeliği talebinin hükümet tarafından kesinlikle kabul edilmemesini istedi. Şehit Er Doğukan Korkmaz'ın babası Sinan Korkmaz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin veto söylemine destek açıklamasına destek verdiğini söyledi.

84 milimetre kalibrelik tek atışlı ve dünyadaki en yaygın hafif tanksavar füzesi 300 ila 500 metrelik atış menziline sahip. AT-4, 420 mm kalınlığında zırhı delebiliyor.

# abd # türkiye # erdoğan # pkk # suriye # YPG # terör # cumhurbaşkanı # isveç # terör örgütü # nato # finlandiya