Toplu taşımada maske kalkıyor mu?

Vaka sayısı binin altına düştü. Toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı gündeme geldi. Vatandaşların merak ettiği konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, "Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak." ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadelede beklenen rakamlara ulaşıldı. Vaka sayıları binin altına düştü.

Son 24 saatte 118 bin 852 test yapıldı, 905 yeni vaka tespit edildi, 5 kişi hayatını kaybetti. Sonuçlardan sonra toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı gündeme geldi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, "Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak.Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle." ifadelerini kullandı.

2 Mart'ta toplanan Bilim Kurulu Toplantısı'nda yeni kararlar alınmıştı. Açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı. Kapalı alanlar için de yeni uygulama getirildi.

# vaka # fahrettin koca # Maske # salgın # Toplu Taşıma # son