YKS'ye sayılı günler kaldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na sayılı günler kaldı. Hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için sınava girecek öğrenciler kalan günleri nasıl değerlendirmeli? Velilere hangi görevler düşüyor? Ayrıntıları haberimizde izleyelim…

Lise öğrencileri, hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için 18 Haziran’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek.

YKS’ye sayılı günler kaldı. Peki, öğrenciler, kalan günleri nasıl değerlendirmeli? Eğitimci Özge Kolsuz Temür şöyle konuştu:

- Birincisi artık bu dönemde çocuklarımızın sıfırdan bir konu çalışmak yerine soru çözerek eksikleri varsa konuya dönerek tekrar etmeleri gerekiyor. Artık daha fazla soru çözdüğümüz bir döneme girdik. Bu soruları süre tutarak çözmemiz gerekiyor.

Eğitimciler, YKS öğrencilerinin son günlerde soru çözmeye ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti. Eğitimcilere göre, çözülen soruların cevap anahtarından bakılarak kontrol edilmesi gerekli. Temür, şu ifadelere yer verdi:

- Yapılamayan sorulara geri dönüp o geri dönüşlerimizde eğer bu konuda anlamadığımız bir yer varsa unuttuğumuz bir formül varsa onu tekrar etmek, belki onu bir hatırlatıcı olarak küçük bir kağıtla masamızın üzerine asmak verimli çalışmalardan biri olacaktır.


Öğrenciler, soru çözerken bazı hatalar da yapabiliyor. Eğitimciler, hataları azaltmak için sakin bir okuma yapmayı önerdi.


- Hızlı okumadan kaynaklı yaptığınız hatalar veya soruları hızlı çözmekten kaynaklı hataların önüne geçebilmek için işte o zaman yönetimini yaparken sakin okumak, altını çizerek okumak gibi sistemleri artık evdeki ders çalışmamızın içine yerleştirmemiz gerekiyor.


Eğitimciler, sınava son günler kala öğrencilerin, fiziksel ve ruhsal olarak da sınava hazırlanması gerektiğini de söyledi.

- Uyku saatlerimiz, uyanma saatlerimiz, artık sınav günü yaklaştıkça, sınav gecesiyle aynı zamana denk gelmeli. Bunu hafta sonu da mutlaka uygulamaya devam etmelerini öneriyorum.Çocuklarımızın bu süreçte fiziksel olarak daha bol oksijen aldıkları, açık havalarda kendilerini dinlendirmeleri, biraz spor yapmaları, küçük bir yürüyüşe çıkmak, açık havada bir yürüyüşün dışında oturmak onlara iyi gelecektir.


Eğitimciler, öğrenciler ve velileri yapılmaması gereken noktalar konusunda da uyardı. Buna göre YGS’ye hazırlanan öğrencilerin stres ve internetten uzak durması gerekiyor.

- Burada da temel şey, stres seviyemizi düzenlememiz lazım. Bunun için şu anda özellikle sadece çocuklarımız için değil, ailelerimiz için de söyleyeceğim. Çocuklarımızın kafalarını dağıtmak için internet başında geçirdikleri süre, aslında onları yoran bir süre. Bu süreyi daha kısaltırsak, uyumadan önce bunları yapmazsak daha iyi olacaktır.
# spor # eğitim # internet # sınav # üniversite # son # lise # YKS