BİLSEM yaz okulları açılıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez diyerek duyurduğu uygulama ile "Bu yaz tüm öğrencilere yaz okulu açacağız" dedi. Bakan Özer, 12 ay eğitim hedefi ile Bilim ve sanat Merkezlerinde 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulunda çeşitli dersler verileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını duyurdu. Özer, şunları belirtti:

- İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız. Yaz okulunda iki ders olacak, biri bilim ikincisi sanat.

Bakan Özer yaptığı açıklamada, "İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM'lerde, sadece BİLSEM'lere seçilmiş öğrencilere değil, tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız." ifadelerini kullandı. Özer, artık bilim sanat merkezlerini destekleme ve yetiştirme kapsamına aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

- Bu kapsamda tüm öğrencilerimize bilim ve sanatla ilgili hazırlamış olduğu programı paylaşacaklar. Biz artık MEB olarak sadece akademik eğitim öğretim yılına değil 12 aya bakacağız.

Ülkelerin gelişmesinde insan kaynağının önemine dikkati çeken Özer, Türkiye'nin her tarafındaki bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerin yeni programlarla sürekli desteklendiğini söyledi.

Bilim sanat merkezleriyle ilgili üç hedeflerinin bulunduğuna, bunlardan birinin erişimi kolaylaştırmak olduğuna işaret eden Özer, okullarda bulunan kitap sayısını da arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

# türkiye # milli # eğitim # Merkez # öğrenci # meb # insan # hedef # Bilim # ders # bakan # kitap # sanat # işaret # yaz # uygulama # Mahmut Özer # yaz okulu