Yunanistan'dan Ege'de kışkırtma adımı

Yunanistan'dan Ege'de tansiyonu yükseltecek bir adım daha geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İstanköy, İstanbulya ve Keçi Adası'na giderek, gayrıaskeri statüdeki adalarda askerleri denetledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ege adalarına yönelik tansiyonu yükseltecek ziyaretlerine yenisini ekledi. Gayri askeri statüdeki İstanköy, İstanbulya ve Keçi Adası'nı ziyaret etti. Kışkırtıcı paylaşımlar yaptı.

Miçotakis, Bodrum'un hemen yanı başındaki İstanköy, İstanbulya ve Keçi Adasına giderek, buralardaki Yunan askerlerini denetledi. Ardından sosyal medya hesabından kayalıklara çizilmiş Yunan bayrağı fotoğrafı paylaştı. Paylaşımında ise, "Ege'nin mavisi, bayrağın mavisi ile buluşuyor" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Keçi adasında Yunan askerleriyle poz verirken, yunan hücum botları da ada etrafında devriye gezdi.

Görüntüleri paylaşan Yunan medyası, Yunanistan Başbakanının polis karakolu, sağlık ocağı ve sahil güvenlik ofisini ziyaret ettiğini yazdı.

Keçi adası, Türkiye'nin 6 millik karasuları içinde, Yunanistan'a 320 kilometre, Marmaris'e 8 kilometre uzaklıkta ve 1947 Paris Antlaşması'yla Yunanistan'a devredilen adalar listesinde yer almıyor.

Lozan Antlaşması'na göre Türkiye kara sularında yer alan bu adanın Yunanistan tarafından silahlandırılması yasak.
Ancak Atina yönetimi, diğer adalarda yaptığı gibi ABD'nin de kışkırtmalarıyla uluslararası hukuku çiğneyerek Keçi Adası'nı silahlandırıyor.

# abd # polis # türkiye # yunanistan # güvenlik # ege # Atina # medya # miçotakis