Efes 2022 tatbikatı Yunanistan'ı panikletti

Atina Ege'de provokasyon girişimlerini sürdürürken Yunan medyasının gözü İzmir'deki EFES 2022 askeri tatbikatında. 37 ülkenin katılım gösterdiği tatbikatla ilgili "Adaları işgal edecekler" haberleri yayıldı.

Türkiye'nin EFES 2022 tatbikatı Yunanistan'ın gözünü korkuttu.

TSK'nın öncülüğünde 37 ülkenin katılımıyla İzmir'de yapılan EFES 2022 tatbikatı ile ilgili Yunan medyası yalan haberler yayınlamaya başladı.

Azerbaycan özel kuvvetlerinin de yer aldığı tatbikatla ilgili "Türkiye Azerbaycan özel kuvvetler askerlerini Yunanistan'ı işgal etmek için kullanacak" iddialarını ortaya atıldı.

Türkiye'nin Ege'de ilk kez bir Libya savaş gemisiyle birlikte tatbikat yapmasının da Yunanistan'da endişe yarattığı ifade edildi.

Tatbikatla ilgili Greek City Times " Türk ve Azeri özel kuvvet birlikleri Yunan adalarını ele geçirme tatbikatı gerçekleştirdiler" başlıklı haber yayınladı.

Pro News ise "Azerbaycan Karabağ zaferinin borcunu ödemek istediği için Ankara, Azerileri Ege'ye alıştırıyor" diye yazdı.

Tatbikatla birlikte Türkiye'nin İHA'ları da gündemde. Bir Türk insansız hava aracının Ege Denizi ortasındaki Kandilli Adası'nın üstünde uçması, haber sayfalarına taşındı.

# izmir # ankara # türkiye # yunanistan # tsk # Azerbaycan # türk # ege # Atina # ilk # medya # provakasyon