Putin'den ABD ve Batı'ya uyarı

Rusya ise, Ukrayna sahasındaki kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Rus ordusu, başkent Kiev ve çevresinde, Batı tarafından gönderilen tankları vurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın Kiev’e silah göndermeyi sürdürmesi halinde “henüz saldırmadığımız hedeflere yöneleceğiz" diyerek, ABD ve Avrupa’yı uyardı.

NATO kuşatmasına karşı Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Kiev yakınında Avrupa'dan gönderilen tank ve askeri teçhizatı vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, son 24 saatte 350'den fazla Ukrayna askeri ile 65 teçhizat konuşlanma noktası ve 2 Grad roketatar sisteminin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca, Rus uçaklarının Slavyansk semalarında Ukrayna ordusuna ait bir MiG-29 savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze göndermesi halinde Ukrayna’da yeni hedefleri vuracaklarını söyledi.

ABD ve Batı’nın Ukrayna'ya silah tedarik etmesinin, mevcut güç dengesini değiştirmeyeceğini vurgulayan Rusya Lideri, "Eğer bu silahları gönderirlerse, bundan gerekli sonuçları çıkaracak ve imha araçlarımızı henüz saldırmadığımız hedeflere yönelteceğiz" ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # nato # batı # savunma # moskova # savaş # son