4'ü Türk vatandaşı 7 kişi aranıyor

İtalya’da aralarında 4 Türk vatandaşının da bulunduğu 7 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu. Eczacı Holding personeli olduğu açıklanan Türk vatandaşlarının kimlikleri belli oldu. Helikopterle temasın kesildiği bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Dışişleri, çalışmaların yerinde takip edildiğini açıkladı.

İtalya’da içinde 4 Türk vatandaşının da bulunduğu helikopter kayboldu.

AW119 tipi helikopter, 6 yolcu ve 1 pilot ile Lucca kentindeki Capannori Tassignano (Kapannori Tasigyano) Havaalanı'ndan kalktı. Modena kentine seyreden helikopter ile iletişim kalkıştan yaklaşık 30 dakika sonra kesildi.

İtalya İtfaiyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Toskana ve Emilia Romagna (Emilya - Romaya) bölgeleri arasındaki dağlık alanda arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yetkililer, helikopterle en son temasın Modena bölgesinde Pievelago kenti yakınlarında kurulduğunu bildirdi.

Arama kurtarma çalışmaları hem yerden hem de havadan yürütülüyor. Çalışmalara İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katılıyor.

Eczacıbaşı Holding, 4 çalışanının bir fuar için İtalya'da bulunduğunu ve kendilerinden haber alınamadığını duyurmuştu. Kaybolan Türk vatandaşlarının Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar, Altuğ Erbil olduğu açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de arama çalışmalarının, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğunca yerinde takip edildiğini, gelişmelerle ilgili kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Helikopterin, temizlik ürünleri üreticisi "Roto Cart" isimli bir firmanın müşterilerine servis hizmeti verdiği öğrenildi.

2017 yılında İstanbul Büyükçekmece'de, Eczacıbaşı Holding'e ait helikopter yoğun sis nedeniyle televizyon kulesine çarparak düşmüş, olayda, aralarında Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen'in de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirmişti.

# istanbul # türkiye # rusya # türk # haber # Ulusal # son # Modena