Venezuela lideri Maduro İran'da

"Yeni Dünya gezisine" Ankara'dan başlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ziyaretlerini sürdürüyor. Maduro'nun Cezayir'den sonraki durağı İran oldu. Maduro, Tahran'da, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

Venezuela liderinin Yeni Dünya gezisinde Türkiye ve Cezayir'den sonraki adresi İran oldu.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin daveti üzerine 2 günlük resmi bir ziyaret için Tahran’a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de karşılanan Venezuela Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından da Sadabat Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Törenin ardından 2 lider bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İran ve Venezuela arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra karşılıklı işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Enerji krizi ve petrol arzındaki son durumun ele alındığı belirtildi.

Her iki ülkenin karşı karşıya kaldığı uluslararası yaptırımlara karşı ortak hareket etme ihtiyacı da konuşulan gündem maddelerinden biri oldu.

# türkiye # iran # cumhurbaşkanı # oldu # cezayir # Venezuela # Uluslararası # maduro # son # nicolas maduro # nikalos maduro