ABD'li senatörden İsveç'e PKK desteği

Türkiye karşıtlığıyla tanınan ABD’li senatör Bob Menendez, PKK'ya kucak açan İsveç'in NATO üyeliğine destek çıktı. Menendez, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğini veto etmesiyle ilgili olarak “Ankara ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye karşıtı söylemleriyle gündeme gelen ABD'li Senatör Bob Menendez, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Menendez, Terör örgütü PKK/YPG'ye verdikleri destek nedeniyle NATO'ya katılım talebi Türkiye'den veto yiyen İsveç ve Finlandiya'ya arka çıktı.


"İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN PKK TUTUMU BİZİMLE ÖRTÜŞÜYOR"


Finlandiya ve İsveç, PKK ve SDG konusunda bizim politikalarımızla aynı yerde duruyor. İki harika demokratik ülkenin NATO’ya katılması için hiçbir tavize gerek yok. Bu örgütler bize DEAŞ ile mücadelemizde yardım etti. Bu nedenle tüm tarafları çalışmaya davet etmek biraz ikiyüzlülük... Tabiki birlikte çalışıp bir çözüme varmaları çok iyi olur ama Türkiye buradan ne çıkarmaya çalışıyor anlamıyorum."

İsveç ve Finlandiya'nın, terör örgütü PKK/YPG'ye verdikleri destek nedeniyle NATO'ya katılım talebi, Türkiye tarafından veto edilmişti. İki ülkenin güvenlik ittifakına katılmak için somut adımlar atması ve terörle arasına mesafe koyması istenmişti.



ÇAVUŞOĞLU: BEKLENTİLERİMİZİ SUNDUK YANIT BEKLİYORUZ

Geride kalan süreçte iki ülkeden herhangi bir adım gelmezken, özellikle İsveç'te PKK provokasyonları sıklaştı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Karen Donfried, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki endişelerini anladıklarını söyledi. Buna rağmen Donfried, iki ülkenin üyeliğine ilişkin resmi belgelerin gelecek hafta imzalanabileceğini kaydetti.

# abd # türkiye # pkk # pyd # YPG # deaş # terör # güvenlik # isveç # nato # finlandiya