TESK'ten sahte para uyarısı

Kurban Bayramı öncesi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan dolandırıcılarla ilgili uyarı geldi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, yurttaşların kurban pazarlarındaki sahte para dolandırıcılarına ve internetten kurban satan dolandırıcılara dikkat etmesini istedi.

Kurban satışlarıyla ilgili esnaf konfederasyonu uyardı.

Kurban Bayramı yaklaştı. Yaklaşan bayram öncesi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan açıklama geldi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, internette sahte ilanlarla kurbanlık satanlara karşı uyarılarda bulundu. Palandöken şöyle konuştu: 

- Hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. Uygun kurbanlık buldum diye sevinirken aslında tam tersi eldeki paradan da olunabilir. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı. Canlı hayvanın şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 liradan hesaplaması var. Bu hesaplamanın altında kalan kurbana şüpheyle bakmalı.

Palandöken, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için kurban pazarlarında sık görülen sahte para tuzağına da dikkat çekti: 



- Dolandırıcılar için kurban bayramları birer fırsat. Her yıl kurban pazarlarında sahte para tuzakları haberleri ile karşılaşıyoruz. Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı.
# türkiye # sahte para # TESK # bendevi palandöken # dolandırıcılar