15 Temmuz darbe girişimi New Yorklulara anlatıldı: Tımes Meydanı'nda 251 çift ayakkabı

Fethullah Gülen’i korunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde dikkatleri 15 Temmuz şehitlerine çekmek için bir eylem yapıldı. New York’un ünlü Times Meydanı'na, 15 Temmuz şehitlerini sembolize etmek için 251 çift ayakkabı konuldu.

ABD’de yaşayan Türkler, New York’un dünyaca ünlü turistik noktası Times Meydanı'nda “251 çift ayakkabı” sergiledi. 251 ayakkabı ile 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olan yurttaşlarımız sembolize edildi.

Times Meydanı’ndaki bu eylemi 15 Temmuz Derneği ve ABD'de faaliyet gösteren Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi düzenledi.

251 çift ayakkabının ne anlamına geldiğini anlatan bildiri dağıtıldı. Bildiride “Bugün burada gördüğünüz ayakkabılar, o gece hayatını kaybeden erkek, kadın, çocuk ve yaşlıların giydiği ayakkabıların simgesidir" ifadeleri yer aldı.

Meydandan geçen ABD’liler ayakkabıların fotoğrafını çekti. Bilgilendirme metinlerini okudu. İngilizce hazırlanan ve ABD vatandaşlarına dağıtılan bildiride, "Burada gördüğünüz ayakkabıların her bir çifti demokrasi uğruna ' son yürüyüşünü' yapmış bir kahramanı temsil ediyor" ifadesi kullanıldı.

Bildiride darbe girişiminde 251 şehidin yanı sıra 2 bin 734 vatandaşın da yaralandığı vurgulandı.

Bildirinin sonunda Türk halkının, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşısı Fetullah Gülen ve yandaşları hakkında adaletin yerini bulması için ABD'den yardım istediği kaydedildi.

# abd # amerika # fetö # terör # 15 temmuz # türk # new york # Ulusal # Temmuz # son