Haftalık Kovid-19 verileri açıklandı

Haftalık Kovid-19 verileri açıklandı. Geçen hafta 26 bin 253 olan haftalık vaka sayısı, bu hafta 57 bin 113 oldu. Uzmanlar, toplu taşıma ve kapalı alanlarda maske kullanılması gerektiğini söyledi. Uzmanlara göre hatırlatma dozuna ise şu anda ihtiyaç yok.

Yazla birlikte normalleşme sürerken Kovid-19 vakalarında artış yaşandı.

Sağlık Bakanlığı, 27 Haziran-3 Temmuz arasındaki haftalık Kovid-19 vaka sayısını 57 bin 113 olarak açıkladı. Bir önceki hafta vaka sayısı 26 bin 635 olarak kaydedilmişti.

Uzmanlar, vaka sayılarının artmaması için maske kullanımının önem taşıdığını belirtti. Kalabalık ortamlarda maske takılmazsa vaka sayısının artabileceğine işaret edildi:

- Açık havada maske takılmasın havalandırması iyi olan geniş alanlarda maske takılmasın ama toplu taşıma avm gibi kapalı alanlarda mutlaka maskenin takılması lazım otobüsler ve uçaklarda bile kaldırıldı bana göre gereksiz ve erken bir şey.


Ulusal Kanal’a konuşan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay, hatırlatma dozuna ise sonbahara kadar gerek olmadığını söyledi. Hatırlatma dozunun sonbaharda yeni gelişmelerle değerlendirilebileceğini kaydetti:

- Mrna aşısıyla yeni bir hatırlatma dozuna gerek yok sonbahara doğru bilim insanları gelişmeleri değerlendiriyor ama mrna aşısı omicton varyantlarına etkili AŞI gelebilir yeni bir aşı gelebilir veya gelmeyebilir
# sağlık bakanlığı # Maske # Ulusal # Temmuz