Suriye ordusu Haseke'de ABD konvoyuna geçit vermedi!

Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusu, Haseke bölgesine girmek isteyen ABD konvoyunu durdurdu. Suriye Ordusu ABD konvoyunu bölgeden uzaklaştırdı. Suriye ordusu ile YPG arasında da şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye Ordusu, Haseke bölgesinde ABD güçleri ile karşı karşıya geldi. Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığı habere göre Haseke'nin doğusundaki Al-Mucibra bölgesinde Suriye ordusuna bağlı bir askeri karakol, Amerikan konvoyunun geçişini engelledi.

ABD’ye ait 5 zırhlı araçtan oluşan konvoy Suriye kontrolündeki bölgeye girmek istedi. Ancak Suriye Ordusu, ABD konvoyunun önünü kapattı ve geri dönmeye zorladı.

İran’da faaliyet yürüten El-Alem haber ajansı da Amerikan konvoyunun durdurulup geri gönderildiği anın görüntülerini yayınladı. Görüntülerde ABD bayrağı taşıyan zırhlı aracın önce durdurulduğu, sonra geri gönderildiği net şekilde görülüyor.

Aynı gün Haseke’nin El-Cuneyde ve Yusufiye köylerinde halk, ABD’ye bağlı PKK unsurlarının çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı eylem yaptı. Bölge halkı yolları kapattı ve ABD ile YPG aleyhine sloganlar attı. ABD’nin tahıl ve petrolü çalarak yasadışı bir şekilde satmasına tepki gösterildi.

“Esad - PKK ile anlaştı” haberlerinin de gerçeği yansıtmadığı saha da bir kez daha kanıtlandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hafta başında Suriye ordusu ile terör örgütü YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi. Çatışmaların Halep’in doğusunda yer alan Tuvayhina cephesinde yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon heyeti YPG’lilerle görüştü. 40 kişilik askeri heyet Münbiç'te terör örgütü PKK/YPG'lilerle bir araya geldi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, görüşmede YPG ile Türkiye’nin Menbiç’e düzenleyeceği askeri harekatın ele alındığını duyurdu. Terör örgütünün yayın organları ise; ABD’lilerin Fırat'ın doğusundaki YPG bölgelerini büyük bir Türk askeri operasyonundan korumak için; Menbiç şehrini Türkiye'ye teslim etmeyi teklif ettiğini iddia etti.

# abd # ingiltere # türkiye # pkk # suriye # YPG # terör # türk # fransa # eylem # menbic # Londra # suriye ordusu # suriye demokratik güçleri # Suriye Arap Cumhuriyeti # haseke # ABD konvoyu # Suriye İnsan Hakları Gözlemevi # Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusu