İngiltere Başbakanı Johnson istifa etti

İngiltere’de siyasi kriz, Boris Johnson’a istifa getirdi. Johnson, Başbakanlık ve iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini açıkladı. Yeni lider seçilene kadar görevini sürdürüceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson başbakanlık görevi ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etti.

Başbakanlık Ofisi önünde açıklama yapan Johnson, partisinin, yeni bir lider seçilmesi yönünde irade koyduğunu söyledi.

Muhafakar Parti’de yeni liderin seçilmesi için sürecin gelecek hafta başlayacağını belirten Boris Jonhson “yeni lider seçilene kadar Başbakanlık görevime devam edeceğim” dedi.

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid ile Maliye Bakanı Rishi Sunak, 5 Temmuz'da 10 dakika arayla istifa etmişlerdi. İki bakanın ardından istifalar peş peşe geldi. 6 bakan ile 50’den fazla hükümet görevlisi art arda istifalarını duyurdu.İstifaların ortak gerekçesi ise, güven kaybı ve parti içi huzursuzluk olarak açıklandı.

Boris Johnson, Başbakanlık Ofisi’nde Kovid-19 salgını sırasında karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle uzun süredir eleştiri ve istifa baskısı altındaydı.

Bu partilerden biri nedeniyle para cezası da alan Johnson, kendi partisinin bazı milletvekilleri ve muhalefet tarafından parlamentoya yalan söylemekle suçlanmıştı.

# ingiltere # Boris Johnson # istifa # Temmuz # İngiltere Başbakanı