Cezaevlerine bayram genelgesi yayımlandı

Adalet Bakanlığı, Kurban Bayramı için genelge yayınladı. Genelgeye göre, 11-15 Temmuz tarihlerinde cezaevlerinde açık görüş yapılmasına izin verilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılıklarına bayram genelgesi gönderildi. Genelgeye göre cezaevlerinde Kurban Bayramı dolayısıyla 11-15 Temmuz tarihlerinde açık görüş yapılabilecek.

Açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve 1,5 saatten fazla olmamak kaydıyla yapılacak. Çocuk hükümlü ve tutuklular için de bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak kaydıyla 9 ila 17 saatlerinde görüşe izin verilecek.

Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. "Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma" ve "hücreye koyma" şeklindeki disiplin cezaları kesinleşmiş olan ve bu cezaları infaz edilen hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlanamayacak.

# bayram # Kurban Bayramı # kurban # cezaevi # Temmuz # hükümlü # Cumhuriyet Başsavcılığı # tutuklu # adalet bakanı bekir bozdağ # açık cezaevi