Putin: "Batı bizi yenmek istiyorsa, bırakın denesinler"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesini hedef alan Batı’ya gözdağı verdi. "Ukrayna'da daha yeni başladık, Batı'nın bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz, bırakın denesinler" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir kez daha batıya meydan okudu.

Putin, Rusya Parlamentosu'nun önde gelen isimlerine hitap etti. " Ukrayna'da daha yeni başladık, Batı'nın bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz, bırakın denesinler" dedi.

Barış müzakerelerini reddetmediklerini söyleyen Rusya lideri, "Savaş uzadıkça bizimle anlaşmaları da zorlaşır" ifadelerini kullandı. “Herkes şunu bilsin ki, biz daha Ukrayna’da ciddi bir şeyler başlatmadık” sözlerini de ekledi.

Batı dünyasının diktatörlük gibi yönetildiğini belirten Putin, Rusya’ya yönelik uygulanan “gayri meşru” yaptırımların etkisiz kaldığını vurguladı. "Batı, Rusya'yı zaptetmeyi bir kez daha başaramadı" dedi:

- Amaçları sadece Rus ekonomisine olabildiğince ağır darbe indirmek değil. Amaçları, toplumumuzda nifak, kargaşa tohumlarını ekmek, insanların moralini bozmaktı. Ama yanıldılar. Bir şey başaramadılar ve eminim başaramayacaklar.



Putin, gıda krizinin de salgın ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

# rusya # Ukrayna # Putin # batı # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # rusya parlamentosu