İran dini lideri Hamaney direnişin başarılarına dikkat çekti

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney, ABD ve İsrail’in birçok cephede başarısızlığa uğratıldığını söyledi. Hamaney, yayınladığı hac mesajında, kaybeden düşmana karşı bir an bile gafil olmamak gerektiğini belirtti. “Müstekbir batı tüm dünyada zayıflıyor” diyen Hameney, geleceğin inşası için umut ve özgüvenin artırılması gerektiğini ifade etti.

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney, ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminin direniş karşısında gerilediğini söyledi. Hamaney, yeni düzenin inşasında özgüvenli ve birlik olunması gerektiğini vurguladı. Kurban Bayramı’nda icra edilen hac ibadeti ile ilgili mesaj yayınlayan Hamaney. Müslümanların birliğinin haccın esas temellerinden biri olduğunu ifade etti:

- Müslüman milletlerin düşmanı, bu hayat veren iki iksir yani vahdet ve maneviyatın, bizim halklar arasında zayıflaması için çok çalıştılar. Manevi ruhtan yoksun olan ve maddi dar görüşten kaynaklanan batı yaşam tarzını yaymakla, maneviyatı silikleştirip güçsüzleştiriyorlar. Vahdeti, dil, renk, ırk ve coğrafya gibi tefrikanın hayali motivasyonlarla şiddetlendirerek, sorguluyorlar.

Mesajında ABD ve İsrail politikalarının başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Hameney, ancak her koşulda tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini kaydetti:

- Amerika ve onun bölgedeki cinayetkar ortağı yani gasıp rejimin perişanlık ve başarısızlığı, Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan’da açıkça görülüyor.
Geleceği inşa etmek için en büyük yatırımın, günümüzde İslam dünyasında ve özellikle bölge ülkelerinde dalgalanan özgüvendir. Müstekbir batı, bizim hassas bölgemizde ve son zamanlarda da tüm dünyada gün geçtikçe daha da zayıflıyor. Tabi ki düşmanın hilesinden bir an bile gaflet edilmemeli, çalışma ve uyanıklıkla, geleceğin inşası için en büyük yatırım olan umut ve özgüveni arttırmalıyız.
# abd # iran # suriye # israil # filistin # Kurban Bayramı # mesaj # kurban # batı # hac # lübnan # son # İslam # islam dünyası # iran islam cumhuriyeti