Van Kedisi'nin popülasyonu arttı

Cana yakınlığı, ipeksi kürkü ve renkli gözleri ile bilenen Van kedisinin popülasyonu arttı. Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında olan kedilerin bu yıl dünyaya getirdiği 100 yavrunun sahiplenilmesi çalışmasına başlandı.

Özel tür olan Van kedileri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutuluyor.
Farklı göz renkleriyle kentin en önemli değerleri arasında olan Van kedisinin popülasyonu, yürütülen koruma çalışmalarıyla arttı. Van kedilerin

in bu yıl dünyaya getirdiği 100 yavrunun sahiplendirilmesine başlandı.

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde yıllardır yürütülen çalışmalar sayesinde saf ırk sayısı yükselen kediler, bu yıl ilk doğumlarını yaptı.

Kedi Villası'ndaki odalarda özenle bakımları yapılan anne kedilerin dünyaya getirdiği 120 yavru kedi, işitme testi, aşı ve çip takma işleminden geçti.

Yavrulardan göz renkleri farklı olan 20'si damızlık için ayrıldı. Göz renkleri aynı olan 100 kedi de neslin sürekliliğinin sağlanması ve korunması amacıyla "Her evde bir 
Kentin en önemli canlı kültür mirası olma özelliğini taşıyan kedileri evlerinde beslemek isteyenler, merkeze yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla Van kedisi sahibi olabiliyor.

# aşı # van # ilk # van kedisi