Eski NATO komutanından BOP itirafı

NATO’nun Karadeniz’i tehdit eden doğuya doğru genişleme planının tartışıldığı bugünlerde, İttifakın eski Başkomutanı ABD’li General Wesley Clark’ın yıllar önce yaptığı açıklamalar da yeniden gündem oldu. Clark’ın açıklamaları, ABD’nin, Irak’ın işgali ile başlayan ve Suriye’de çöken Büyük Ortadoğu Projesi’nde NATO’yu nasıl kullandığını da gözler önüne seriyor.

ABD’nin yönetiminde Batı Asya’yı kaosa sürükleyen NATO, doğuya doğru yeni büyüme planıyla yönünü Karadeniz’e çevirdi. ABD’nin kışkırtmalarıyla Ukrayna üzerinden bölgede çatışma ortamı yaratılırken, İsveç ve Finlandiya’nın adaylıklarıyla NATO’nun genişleme planlarına da hız verildi.

NATO’nun, ABD’nin liderliğinde işgal ve darbelerle Batı Asya’yı kan gölüne çevirdiği biliniyor. Yeni genişleme stratejisiyle ABD’nin Karadeniz’de yayılma planlarına hizmet eden NATO, Türkiye ve bölge ülkeleri için büyük tehdit oluşturuyor.

NATO’nun eski Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ABD’li Orgeneral Wesley Clark’ın 2007 yılında yaptığı açıklamalar, ABD’nin, Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirebilmek için NATO’yu nasıl kullandığını gözler önüne serdi.

11 Eylül saldırılarının ardından Irak’ın işgaline giden süreci anlatan Wesley Clark, ABD’nin Irak’ı vurmak için aslında gerekçe bulamadığını itiraf etti.

Eski NATO komutanı, Irak’ın işgalinin, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinin de başlangıç noktası olduğunu söyledi. Irak ile başlayıp İran ile son bulacak projeye göre, ABD 5 yıllık süreçte 7 ülkenin yönetimini ele geçirecekti.

ABD'li general, konuşmasında Irak ve diğer ülkelerde terörist gruplara verdikleri desteği de itiraf etti.

# abd # türkiye # Ukrayna # iran # Batı Asya # karadeniz # nato # batı # son # kaos # Wesley Clark