Cezaevlerinde hükümlülerin şikayetlerine çözüm: İşte detayları

Ceza ve Tevkifevlerinde hükümlülerin idareyle ilgili şikâyetleri ya da resmî bir kuruma yazacağı dilekçeler doğrudan makama iletilecek. Açıklamayı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç açıkladı. Meclis'te sunum yapan Alkaç, yeni bir sistem kurduklarını söyledi.

Cezaevlerinde dilekçe ve şikayetler artık daha hızlı sonuçlanacak.

Meclis İnsan Hakları Komisyonunda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç bir sunum yaptı. Alkaç, hükümlülerin idareyle ilgili şikâyet ya da resmî bir kuruma yazacağı dilekçelerin doğrudan makama iletileceğini belirtti.

Sistemin yıl sonunda hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Alkaç, "Bir hükümlü bir şikâyeti varsa o idarenin dışında doğrudan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gönderebilecek" dedi.

Dilekçelerin Meclis İnsan Hakları Komisyonuna da iletilebileceğini ifade eden Alkaç "Bu, kurumlarımızda da ayrı bir denetim mekanizması oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Alkaç, cezaevlerinde son dönemde elektrik faturalarının artması nedeniyle hükümlülerden şikâyet aldıklarını söyledi. Alkaç "Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluyla gerekli teması sağladık. Konu onların gündeminde" diye konuştu.

# meclis # elektrik # cezaevi # idare # hükümlü # son # şikayet # Ceza ve Tevkifevleri