PKK/YPG'li terörist Ukrayna'nın terörle bağını itiraf etti

Ukrayna’da yakalanıp idama mahkum edilen eski YPG’li İngiliz vatandaşı Aislin, cephede yaşananları itiraf etti. Aislin'in ifadeleri Batı’nın Ukrayna’ya gönderdiği silahların PKK/YPG’nın eline geçmesi için kurulan bir Amerikan tezgahı olduğunu ortaya koydu.

Adı: Aiden Aislin… 24 yaşında bir İngiliz vatandaşı...

Aislin, Rusya’ya karşı Ukrayna’da savaşan yabancı teröristlerden yalnızca biri. Rus ordusu onu Mariupol’de yakalandı. Donetsk’te yargılandı, idama mahkûm edildi. Aislin’in en önemli özelliği, 2015 ve 2017 yıllarında Suriye’de PKK/YPG saflarında savaşmış olmasıydı. O dönem kullandığı kod adı “Rojhat Rojava”.

Amerikalı gazeteci John Mark Dougan, Aislin’le Donetsk Cezaevi’ne röportaj yaptı. Aislin, Ukrayna’da birinci elden yaşadıklarını anlattı. Ukrayna’ya gönderilen silahların PKK/YPG’ya satışında yaptı tanıklıkları açıkladı.

Aiden Aislin, Ukrayna Özel Kuvvetleri’nin 62 mm’lik silah sistem kullanmasına dikkat çekiyor. Çünkü bölücü terör örgütü YPG de 62 milimetrelik aynı sistemi kullanıyor. Amerikalı gazeteci bunun üzerine “Öyleyse Ukrayna’ya gönderilen silahlar Kürtlere veriliyordu” değerlendirmesi yaptı. Aislin de “Oldukça muhtemel” yanıtını verdi:

- Mariupol’de kuşatma altındayken Suriye’deki bağlantımla konuştum. İyi olduğumuzu, ama muhtemelen yakında teslim olmak zorunda kalacağımızı söyledim. Onların Suriye’de nasıl olduğunu sordum. Ukrayna’da benim iletişime geçirdiğim kişiden çeşitli bakımlardan yardımlar aldıklarını, Amerikalıların vermeyeceği şeyleri aldıklarını söyledi.

Ukrayna sahasındaki İngiliz füzelerinin YPG’nin gönderildiğini belirten Aislin, “Umarım ellerine ulaşmıştır. Çünkü Türkiye’ye karşı savaşta kullanabilirler” dedi.


Tam bu noktada Amerikalı gazetesi “Sence ABD hükümeti, özellikle YPG’nin eline geçmesi için Ukrayna’ya bu silahları gönderiyor olabilir mi?” diye sordu. Aislin yanıtı ise “Bu kesinlikle mümkün” oldu:

- Çünkü son 10-11 senedir Türkiye ile NATO ve AB arasındaki siyasi dinamik, mülteci krizi ve Türkiye’nin bunu bir silah olarak kullanması, öte yandan ABD’nin YPG’yi DAEŞ’le mücadelede kullanması… İngiltere’de üniversiteye gitmedim ama jeopolitik üzerine çalıştım. Geleceğin savaşlarının vekalet savaşları olacağını biliyorum. Bence Amerika, Türkiye’yle yaşadığı sorunlar yüzünden gerekli silahların Suriye’ye gönderilmesi için Ukrayna’yı kullanıyor. O yüzden bu bölgedeki Kürtlere gönderilmesi için Ukrayna tarafının kullanılması bana son derece inandırıcı geliyor.


Bu itiraflar üzerine Amerikalı gazeteci John Mark Dougan hayretler içinde şu soruyu sordu, “Yani ABD, Amerikalı vergi mükelleflerinin parasını Ukrayna’ya silah göndermek için kullanıyor. Onlar da Ukrayna ordusundan Kürtlere, ABD’nin verdiği dolarlarla satılıyor? Üstelik bir ABD müttefiki ve NATO üyesine karşı kullanılacağı bilindiği halde, öyle mi?”

Aislin bu soruya da “Evet tam olarak böyle. Komik olan ne biliyor musunuz? Burada bir basit döngü var. Türkiye F-16’ları, NATO sistemlerini Kürtler üzerinde kullanıyor. Kürtler de kendilerine verilen NATO sistemlerini Türkiye’ye karşı kullanıyor” yanıtını verdi.

Ukrayna’da yakalanan yabancı savaşçı YPG saflarında iken “Baş düşmanımız DEAŞ’tı ama aynı zamanda Türkiye’ydi” ifadelerini kullandı.

# abd # ingiltere # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # pkk # suriye # YPG # terör # nato # batı # itiraf # son # Donetsk