İsrail Tahran zirvesinden hemen sonra yine Suriye'ye saldırdı

İsrail Şam'a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 3 Suriye askerinin öldüğü belirtildi.

Türkiye, Rusya ve İran’ın “ ABD, Suriye’den çekilsin” kararının ardından Irak ve Suriye’de ABD kuvvetleri peş peşe eylemlere imza attı.

PKK, Irak’ta Duhok kentine havan saldırısı düzenledi. 9 sivil öldü, olay Türkiye’ye mal edilmeye çalışıldı. Bu saldırının bir süre sonra da İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’a hava saldırısı düzenledi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde yerel saat ile 00.32'de Şam çevresindeki Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusuna ait bazı noktalara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Haberde, "Hava savunma sistemlerimiz işgal altındaki Golan yönünden gelen düşman füzelerin bazılarını düşürdü" ifadeleri yer aldı. Şiddetli patlama seslerinin duyulduğu aktarılan haberde, Suriye ordusundan 3 askerin öldüğü bildirildi.

Türkiye, Rusya ve İran devlet başkanlarının 19 Temmuz’daki imzaladığı ortak bildiride, İsrail’in sivil altyapı dahil Suriye’deki askeri saldırılarını kınamıştı.

# abd # türkiye # rusya # iran # pkk # suriye # israil # şam # Suriye Arap Cumhuriyeti # Duhok # Sana # Rusy # Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusu