Irak milletvekilinden Duhok'taki saldırıya dair açıklama

Irak Milletvekili Hamis Hançer, Duhok’taki saldırının PKK tarafından yapıldığını açıkladı. Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, hükümetin hızla PKK’ya karşı adım atması gerektiğini söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran’ın “ PKK/YPG’yi ortak tehdit” ilan etmesi ile bölgedeki fitne ateşi harlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde başarılı ve yüksek sivil hassasiyetiyle yürüttüğü operasyonlar uluslararası tertiplerle hedef alındı. Irak hükümetini Türkiye’ye karşı kışkırtan Duhok saldırısının altından ABD’nin bölgedeki kara gücü PKK çıktı.

Irak Milletvekili Hamis Hançer, Duhok saldırısının PKK tarafından yapıldığını açıkladı. Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Duhok kentinde meydana gelen ve sivilleri hedef alan saldırının bir terör örgütü saldırısı olduğunu belirtti. Hançer, terör unsurlarının önüne geçilmesini istedi.

Irak Meclisi milletvekili Hamis Hançer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Duhok olayında sinsi bir terör örgütü oyunu olduğunu ve saldırıyı bölgedeki terör mafyalarının yaptığını ifade etti. Hançer, Irak'ın Türkiye ile olan sınırında terör örgütü PKK ve bazı yerel yapıların desteğiyle sivillere yönelik saldırının yapıldığını aktardı. Irak Milletvekili, Irak hükümetinden tez vakit PKK terör örgütüne karşı ciddi adım atmasını istedi.

Irak’ın egemenliğinin korunması için Iraklıların tamamının birleşerek bu teröristlere karşı koyması gerektiğini belirten Hançer, Irak hükümetinin PKK unsurlarına karşı aciz durumda kalmasını esefle karşıladığını dile getirdi.

Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde çarşamba günü bir dere kenarına yapılan saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

# abd # türkiye # rusya # iran # pkk # terör # Duhok # Zaho