İlhan İrem'in cenaze programı belli oldu

Türk müziğinin usta ismi İlhan İrem, 67 yaşında hayata veda etti. Sanatçının vefatı, sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu. Atatürkçü kimliğiyle tanınan İlhan İrem, FETÖ tehdidine 23 yıl önce dikkat çekti. Yayınladığı açık mektupla ABD’deki FETÖ elebaşı Gülen’e “Türkiye’ye gel de hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” diye meydan okudu. İlhan İrem, Ergenekon kumpası sürecinde FETÖ’ye karşı vatansever cephede yer aldı.

İlhan İrem’in naaşı, vasiyeti üzerine 30 Temmuzda Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türk müziğinden bir yıldız daha kaydı; usta sanatçı İlhan İrem, ardında onlarca unutulmaz eser bırakarak, 67 yaşında aramızdan ayrıldı.

Atatürkçü kimliğiyle tanınan İlhan İrem, Türkiye’nin sorunlarına da duyarsız kalmayan bir sanatçıydı. FETÖ tehdidini 23 yıl önce yazdı. 1999’da Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde kaleme aldığı açık mektupta, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” diyerek meydan okudu.

İlhan İrem, Ergenekon kumpası sürecinde FETÖ’ye karşı vatansever cephede yer aldı. Kumpasın hedefi olan vatanseverlere destek vermek için Silivri’ye giden sanatçılar arasındaydı.

İrem, 6-7 Temmuz 1991’de Doğu Perinçek’in genel başkanlığında Ankara’da düzenlenen Sosyalist Parti 2. Büyük Kongresi şenliklerine katılmıştı. Doğu Perinçek’le birlikte şarkılar söyleyen İlhan İrem, “Sevginin ve insanlığın olduğu yerde ben de varım.” demişti.

İlhan İrem’in vefatının ardından Eşi Hansu İrem, sanatçının üç vasiyeti olduğunu açıkladı; tabutunun Türk bayrağına sarılması, Atatürk Kültür Merkezi’nde tören yapılması ve Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmek…

Vasiyeti 30 Temmuz’da yerine getirilecek; İlhan İrem’in naaşı, Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak törenden sonra Bebek Camii’nde kılınacak namazın ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İlhan İrem, müzik yaşamına çocukluk yıllarında başladı. Sahneye ortaokulda okul orkestrasının solisti olarak adım attı. Yıllar içinde "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda", “Konuşamıyorum”, “Sevgiliye” ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz onlarca esere imza attı.

Müzik yaşamı boyunca sadece kendi yapıtlarını seslendirdi, kendine özgü bir ekol oluşturdu.

Sanatçı, müziğin yanı sıra edebiyat ve resimle de yakından ilgilendi. Hikaye, deneme ve şiirlerinin yer aldığı 5 kitabı yayımlandı. Öykülerini besteleyerek kurguladığı uzun soluklu müzik yapıtlarıyla, senfonik rock tarzında çalışmalar yaptı. Bursa, Ankara, Antalya, Kuşadası, Dikili, İstanbul, Gölcük ve İzmir'de kişisel resim sergileri açtı.

Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan ve 7 altın plak kazanan sanatçı, hayranları tarafından "çağdaş bir ozan" olarak kabul gördü.

# Büyüteç # izmir # istanbul # ankara # türkiye # fetö # türk # Doğu Perinçek # Silivri # Temmuz # cenaze # vatansever # Sosyalist Parti # İlhan İrem # aşiyan