Rusya 200'den fazla ABD yapımı füzeyi imha etti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Ukrayna'daki özel operasyon sırasında Rus ordusunun, ABD yapımı 33 M777 obüsüne ek olarak 6 HIMARS fırlatıcısını ve 200'den fazla füzeyi imha ettiğini" açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, " Ukrayna'daki özel operasyon sırasında Rus ordusunun, ABD yapımı 33 M777 obüsüne ek olarak 6 HIMARS fırlatıcısını ve 200'den fazla füzeyi imha ettiğini" açıkladı.

Şoygu, " Batı silahlarının Ukrayna'ya kontrolsüz teslimatı bölgenin güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Rus kuvvetlerinin Ukrayna ordusunun mevzilerine yönelik saldırıları sonucunda, toplam 33 Amerikan M777 obüsü ve beş "Harpoon" anti-gemi fırlatıcısı füzeler imha edildi" dedi.

Şoygu, "Ukrayna kuvvetleri son iki haftada sadece 396 Javelin ve NLAW tanksavar füzesi ve 125 taşınabilir Stinger uçaksavar füzesi kaybetti" dedi.

Şoygu, Rus ordusunun Donetsk Halk Cumhuriyeti topraklarını kurtarmaya devam ettiğini ve yakın zamanda oradaki altı kasabayı özgürleştirdiğini ve Avrupa'nın en büyüğü olan Uglegorsk termik santrali üzerindeki kontrolünü genişlettiğini belirtti. 

Şoygu, "Rus Hava Savunma Kuvvetleri, kurtarılmış bölgelerdeki sivil bölgeleri kontrol ediyor ve binlerce sivilin hayatını kurtarıyor." dedi. 

"Yalnızca geçen ay 34 Ukrayna uçağının düşürüldüğüne, 39 Tochka-O füzesinin önünün kesildiğine ve bunların yanı sıra yabancı yapımı 226 roketatar olduğuna dikkat çeken Şoygu, bu sayede binlerce sivilinde hayatını kurtardıklarını belirtti. 

Şoygu, "Rus ordusu, kurtarılmış bölgelerde barışçıl yaşamın yeniden sağlanmasına aktif olarak katılıyor, 50 bin tondan fazla kargonun teslim edildiği yaklaşık 1,4 bin insani misyon gerçekleştirdi ve ordu yeniden yapılanma üzerinde yüksek bir hızla çalışıyor." dedi. 

# abd # rusya # Ukrayna # operasyon # avrupa # batı # füze # savunma # şoygu # son # imha