Manavgat'taki 43 su parkuru kaçak mı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sahilde bulunan 43 su parkurunun mahkeme kararlarına rağmen belediyenin alt kuruluşu olan şirkete verildiği ve kaçak şekilde işletildiği iddia ediliyor. Mahkeme kararlarını uygulamayan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'ne tepkiler artıyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sahilde bulunan 43 su parkuru CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı firmaya üç kez ihale etti. Sahillerdeki su parkurlarının belediyeye ait alt kuruluş tarafından kaçak işletildiği iddia ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait bu bölgeler Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yoluyla kiralanıyor.

Bu parkurlar geçmişte, Manavgat Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından işletiliyordu. Salgın döneminde kiralarını ödemelerine rağmen işletemeyen firmalara, sözleşmeleri yenileme hakkı tanındı.

Ancak Antalya'nın diğer ilçelerinde yapılmasına rağmen, sadece Manavgat'ta buna izin verilmedi. İddiaya göre Manavgat'ın CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in yönlendirmesiyle açılan ihaleye sadece Manavgat Belediyesi'ne ait Manavgat Toros Et Süt Ticaret A.Ş isimli şirket ihaleye alındı.

Milli Emlak'a ait yerleri bakanlığın yönetmeliğine uygun olarak ihaleyle kiralamak yerine CHP'li belediyenin yan firmasına ihale edildi.

Manavgat Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından işletilirken yan kuruluşa ihale edilen 43 su parkurunun işletilmesi mahkemeye taşındı. Mahkemeye taşınan 3 ihale sonucu da yargı kararı ile iptal edildi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Manavgat belediyesinin yan kuruluşu olan Manavgat Turizm Manavgat Toros Et Süt Ticaret A.Ş. , Mahkeme kararına uymayarak sahillerdeki su parkurlarını kaçak işletiyor.

Avukat Ahmet Furkan Kaya, Parkurlarda kullanılan Jetsky, deniz paraşütü gibi aletlerin kaçak kullanıldığı için sigortalanamadığını bu yüzden de yasal olmadığını söyledi. Kaya, aynı zamanda aletlerde yaşanan kazalarda turistlerin ciddi mağduriyetler yaşadığını belirtti.

Uusal Kanal iddiaları Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'ne sordu. Ancak iki kurumdan da herhangi bir yanıt gelmedi. 

# chp # antalya # usulsüzlük # salgın # manavgat # belediye # çevre ve şehircilik bakanlığı # antalya büyükşehir belediyesi # milli emlak