Filistin: "Komutan Ebu Mahmud öldürüldü"

İsrail, işgali altındaki Gazze’yi vurdu. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 8 Filistinli yaşamını yitirdi, 44 Filistinli yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi’nin üst düzey bir komutanın da bulunduğu bildirildi.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırdı.

Saldırıda, İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ve 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 8 Filistinli yaşamını yitirdi, 44 Filistinli de yaralandı.

İsrail Ordusu, saldırıda İslami Cihad Hareketi'nin hedef alındığı duyurdu. İsrail ayrıca Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometrelik alanda "özel durum" ilan etti.

İsrail askerleri, 1 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketinin yöneticisi Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Saadi'nin gözaltına alınmasının ardından Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 4 gündür devam eden süreçte Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu.

# israil # filistin # Ağustos # Kudüs # hamas # gazze # batı # gazze şeridi # son # İslami Cihad