Arslan ve Türkoğlu tarihe adını yazdırma mutluluğunu paylaştı

Biri Takvim yaprakları 1979’u gösterirken Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadını Nesrin Olgun Arslan. Diğeri de yine Manş Denizi'ni yüzerek geçen ve en genç Türk sporcu olmayı başaran Aysu Türkoğlu… Tarihe geçen iki Türk kadını bir araya geldi, mutluluklarını paylaştı.

Türk Kadınları Manş Denizi’nde tarih yazdı. 28 Ağustos 1979'da 15 saat 47 dakikada yüzerek geçen ilk Türk kadını olan Nesrin Olgun, 2022 yılında bu başarıyı elde eden ve en genç Türk sporcu unvanını alan 21 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu’na örnek oldu.

4 Yıl önce açık deniz yarışlarında tanışan Nesrin Olgun ve Aysu Türkoğlu, bugün de Manş Denizi’nde elde ettikleri başarının mutluluğunu paylaştılar.

Nesrin Olgun, Türkoğlu’nun Manş Denizi’ndeki zorlu mücadelesini takip etti. Olgun, 1979’daki yüzdüğü anı adeta genç sporcuyla birlikte tekrar yaşadı.

Şimdiden pek çok başarıya imza atacağının sinyalini veren Türkoğlu, Nesrin Olgun’un tecrübelerini dinledi. İkilinin yüzleri gülümseten konuşmaları gelecek nesillere de örnek oldu.

Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçme kararını bir açık su yarışının ödül töreni sırasında verdiğini söyledi. Kararlı genç sporcu Manş Denizi’nde mücadeleye atılmadan her gün altı saatlik antrenmanlar yaptı.

Nesrin Olgun Arslan da Aysu Türkoğlu'nun başarısından gurur duyduğunu söyledi.

# Mersin # bodrum # muğla # türk # Ağustos # ilk # çok # manş denizi # 2022 # yüzücü # Nesrin Olgun Arslan